Logo CBG Connect B.V.

Trees for All

CBG Connect klimaatneutraal

Al jarenlang wordt er aandacht gevraagd voor het klimaat. En toch duurt het ontzettend lang voordat wij mensen realiseren, dat wij veel actiever om moeten gaan met het verbeteren van het milieu en klimaat.

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom is het goed om te investeren in bomen. Trees for All plant bomen, beschermt en hersteld bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dit doen zij dicht bij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden.

Duurzame bosprojecten

In Nederland en het buitenland plant Trees for All jaarlijks tientallen hectares bos. Al deze bossen worden duurzaam beheerd. In de buitenlandse projecten wordt er nauw samengewerkt met de lokale bevolking. Hierdoor verbetert het inkomen van de boeren en worden de tropische bossen beter beschermd.

CBG Connect en het klimaat

Binnen de CBG Connect organisatie zijn wij ons ook zeer bewust van de veranderingen in het klimaat. Uiteraard kunnen wij er niet om heen, om ook bij te dragen aan de mogelijkheden die er zijn om het klimaat te verbeteren. Als organisatie hebben wij ervoor gekozen om CO2-partner van Trees for All te worden. In samenwerking met Trees for All hebben wij met een tool berekend hoeveel wij als organisatie moeten compenseren voor de CO2-uitstoot. In ruil voor deze compensatie zorgt Trees for All ervoor dat er bomen geplant en bestaande bossen beschermd worden. Uiteraard wordt er niet alleen zakelijk gecompenseerd maar wordt Trees for All door Johan en Carola ook privé gesteund via het programma 1-2-Tree één boom hier, één boom daar.

Heeft u na het lezen van deze informatie ook interesse in Trees for All, lees dan meer informatie op hun website.

Informatie project Oeganda

Trees for All