Logo CBG Connect B.V.

Snel, stabiel en goedkoop: klinkt dat als het internet dat jij gebruikt?

Een snellere, stabielere én nog goedkopere internetverbinding. Dát zijn kort gezegd de voordelen waar ondernemers op bedrijventerreinen Schepenwijk en Krabbersplaat mee te maken krijgen wanneer ze in september overstappen op glasvezelkabel van KPN. Natuurlijk verwachten we niet dat de gemiddelde ondernemer zo enthousiast reageert als de mensen op de afbeelding. Maar het komt dicht in de buurt, want de voordelen zijn onmiskenbaar.

Verhoging kwaliteit

Parkmanagement Enkhuizen, dat als doel heeft op een gestructureerde manier de kwaliteit van bedrijventerreinen op een hoog peil te brengen én te houden, heeft samen met KPN het initiatief genomen voor het verhogen van de internetsnelheid op beide bedrijventerreinen. Omdat zo'n 30% van de betrokken ondernemers enthousiast reageerde op het initiatief van Parkmanagement Enkhuizen, werd het mogelijk om het glasvezelnetwerk slim te bundelen waardoor de aansluitingen prijstechnisch interessant bleken voor deelnemers.

Niet óf maar wannéér

CBG Connect is als business partner van KPN betrokken bij het project. 'Snel internet met een grote bandbreedte is onmisbaar voor bedrijven die zich anno nu serieus met hun markt en klanten bezighouden', aldus Johan Schotanus, directeur van CBG Connect. 'Dat spreekt natuurlijk voor zich in deze tijd waarin een groot gedeelde van het leven zich online afspeelt. Maar toch zijn er nog tal van bedrijven die genoegen nemen met instabiele, trage aansluitingen. Soms bewust, vaker onbewust. En dat is zó jammer, men laat immers zomaar kansen liggen. Het is wat mij betreft niet zozeer de vraag óf bedrijven instappen op glasvezelkabel, maar wannéér ze dat gaan doen. De reacties uit het veld spreken voor zich: het gros geeft achteraf aan dat ze dit jaren eerder hadden moeten doen...'

Snel, stabiel en goedkoop: klinkt dat als het internet dat jij gebruikt?