Logo CBG Connect B.V.

Roaming, hoe werkt het ook alweer?

Iedereen heeft weleens van de term roaming gehoord. Maar wat is het nu ook alweer precies? Was dat niet iets heel duurs met bellen in het buitenland? We krijgen er binnen CBG Connect met regelmaat vragen over. Daarom informeren we u graag over de ins en outs, zeker nu de vakantieperiode weer voor de deur staat.


Roaming in het buitenland niet meer duurder

Roaming, wat in het Engels overigens rondzwerven betekent, is een algemene term die gebruikt wordt rondom draadloze telecommunicatie waarbij een dienst wordt voortgezet terwijl de gebruiker zich niet in het netwerk bevindt waarin deze geregistreerd staat. Zo kan men, dankzij roaming, ook in Europa bellen. Mits de gebruiker een lopend gsm-abonnement heeft uiteraard. Vanaf juni van dit jaar zijn de kosten voor bellen, sms'en en internetten binnen Europa inmiddels even hoog als in eigen land, omdat het Europees Parlement heeft ingestemd met de afschaffing van de roamingtarieven in 2017. Al wordt er wel een fair use policy gehanteerd.


Neem contact op

Omdat de vakantie voor de deur staat en er medewerkers inclusief mobiele telefoon naar het buitenland vertrekken, kunnen we ons voorstellen dat u graag precies weet hoe het zit. Benieuwd naar de gevolgen voor uw telefonie-abonnementen? En of er misschien nog slimme mogelijkheden zijn om kosten te besparen? Bel of kom langs: we gaan graag met u in gesprek.

Roaming, hoe werkt het ook alweer?