Logo CBG Connect B.V.

Raadsel: geen internet, wel een ICT-specialist die met vakantie is

Warm terrasje, goed glas wijn, een ruisende zee op de achtergrond en vooral heel veel vrije tijd. Vakantie...we kennen werkelijk niemand die er niet van houdt. Al is de periode voor die felbegeerde vakantie vaak behoorlijk aanpoten. Maar er is meer om over na te denken. Want wie regelt eigenlijk uw internetomgeving als de ICT-specialist met vakantie is? En waar kunnen medewerkers met hun vragen terecht? Hoe lost u het probleem van een plots haperende router op?

Voorkom chaos

Zoals met veel dingen is het beter om chaos te voorkomen dan er in te belanden. Dat geldt ook voor het juist inregelen van back-up tijdens vakanties van uw ICT-medewerkers. Kies daarom voor de juiste achtervang, want al is het misschien niet per se nodig omdat alles gedurende de afwezigheid van bepaalde mensen gewoon draait, toch geeft het rust. En, belangrijker nog, het voorkomt foute beslissingen, offline zijn, medewerkers die niet vooruit kunnen omdat het internet eruit ligt enzovoort.

Stel niet uit

Nu we toch bezig zijn: trek dit onderwerp vooral wat breder dan alleen de aankomende vakantieperiode. Want ook ICT-mensen worden ziek. En hoe is het dan geregeld binnen uw bedrijf? En wat als die goed gekwalificeerde man of vrouw kiest voor een andere baan? Niet echt een prettig vooruitzicht in een markt waarin goede mensen behoorlijk schaars zijn. Lang verhaal kort: kies voor back-up. Altijd. Overal. En vooral vandaag nog.

In verband met Hemelvaart slaan wij onze blog een weekje over. De eerst volgende blog wordt 8 juni verstuurd.

Raadsel: geen internet, wel een ICT-specialist die met vakantie is