Logo CBG Connect B.V.

Over wielrennen en als een malle door je kantoor springen...

'En dan sta ik soms in ons kantoor te springen omdat we een nauwelijks rendabele ADSL-lijn hebben verkocht', vertelt Johan Schotanus. 'Maar daar kan ik niets aan doen, dat is gewoon wie ik ben. Dat had ik als kind al, dat gevoel van het goed willen doen en mensen willen helpen. Daarnaast ben ik behoorlijk gedreven: als ik iets doe dan doe ik het voor 200%. En dat is eigenlijk nooit meer veranderd. Zo ging het ook met mijn loopbaan als wielrenner waarin ik een behoorlijk niveau als semi professional bij de Dextroploeg behaalde. Deze karaktereigenschap vertaalt zich ook terug in de manier waarop ik al 25 jaar met onze klanten en collega's omga. Vaak voel je binnen enkele minuten aan iemand of hij het hart op de goede plek heeft. En die open manier van elkaar durven vertrouwen is voor mij de basis van elke samenwerking die ik aanga, zowel zakelijk als privé.'

Even schrikken: totaalleverancier voor álle ict-oplossingen

'En juist door die open gesprekken kom ik erachter dat nog niet ál onze klanten weten dat we, naast professionele telefonie-partij, ook complete partner voor totale ict-oplossingen zijn. Dat was best even schrikken eerlijk gezegd', aldus Johan. 'Maar tegelijkertijd zie ik dat ook weer als een kans, omdat we blijkbaar nóg duidelijker naar buiten moeten communiceren wat we eigenlijk doen.'

Verandering kost tijd

'Wat ik ook merk is dat de overstap naar bijvoorbeeld de cloud een ingrijpend proces kan zijn voor bedrijven. En dat begrijp ik heel goed: het loslaten van die vertrouwde server, die lekker zichtbaar bij je op kantoor staat is natuurlijk best een dingetje. Het overgaan naar VoIP met alle mogelijkheden die dit biedt. Samenwerken via Teams van Microsoft... Er gebeurt natuurlijk nogal wat, daar schreven we in ons vorige blog ook al over. En daarin wil ik als mens, en in een breder geheel wij als bedrijf, heel graag een waardevolle rol spelen.'

Over wielrennen en als een malle door je kantoor springen...