Logo CBG Connect B.V.

Op hoeveel speerpunten focus jij je dit jaar?

Speerpunten zijn er, zeker zo aan het begin van het nieuwe jaar, altijd genoeg binnen bedrijven. Plannen maken is natuurlijk mooi en zinvol, maar kiezen van het juiste speerpunt, dáár gaat het om. Je wilt immers liever een duidelijke focus op enkele zaken die je vervolgens goed uitvoert, dan tig speerpunten die ergens halverwege het jaar stranden.

Dit is onze focus

Johan Schotanus vertelt: "Onze diensten op IT-gebied nóg beter aanbieden, dat is ons hoofdspeerpunt. Dat klinkt simpel en feitelijk ís het dat ook. De doelen hieromtrent goed uitrollen vraagt, daar komt ie weer, om een kernachtige focus. Dat is één van de redenen waarom we sinds 1 januari voor het eerst een operationeel manager hebben aangenomen binnen ons bedrijf. Daardoor kan ik me meer op klanten richten en volop sales-activiteiten aansturen. Kortom, ik kan meer aan mijn bedrijf werken in plaats van vooral operationeel in mijn bedrijf."

Reorganisatie met resultaat

"Na onze reorganisatie van vorig jaar is er veel nieuwe energie ontstaan in ons team. Een team waarin overigens ook op personeel vlak wat verschuivingen hebben plaatsgevonden. Ik kan met recht zeggen dat het een intense, maar zeer waardevolle tijd voor ons allemaal was. Maar het resultaat mag er zijn", aldus Johan. "Ik daag elke ondernemer die dit blog leest om vandaag nog zijn of haar drie speerpunten voor het komende jaar op een vel papier te schrijven. Heel simpel, heel Jip & Janneke: blijf vér van duimendikke rapporten die al snel verstoffen in een bureaula. Houd het puur, simpel en betrek je mensen er vanaf het allereerste begin bij. Dan komt het, óók in dit nieuwe jaar, allemaal best goed."

Wil je eens van gedachten wisselen met Johan? Over IT, speerpunten of het ánders motiveren van je team? Bel hem even, dan komt hij graag bij je op de koffie

Op hoeveel speerpunten focus jij je dit jaar?