Logo CBG Connect B.V.

Het verhaal van nalaters Johan en Carola

De oprichter van CBG Connect Johan Schotanus, heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Hierdoor is Johan in gesprek gekomen met onze CO2 compensatie partner Trees For All. Johan steunt de organisatie Trees For All niet alleen zakelijk maar ook privé. Trees For All mocht Johan en zijn vrouw Carola interviewen over nalatenschap. Lees hieronder het verhaal van Johan en Carola:

Overweeg je een goed doel op te nemen in jouw testament? Laat je inspireren door het verhaal van nalaters Johan en Carola. Al meer dan 35 jaar zijn Johan en Carola partners, zowel privé als zakelijk. Met hun bedrijf compenseren ze CO2-uitstoot als bedrijfspartner van Trees for All. Maar Johan en Carola wilden meer doen. Daarom besloten ze Trees for All als enig erfgenaam op te nemen in hun testament.

Johan vertelt: “Als kind was ik al bezig met bloemen en planten. De vader van mijn beste vriend had een bloemenwinkel en ik hielp altijd met stekken en verpotten. Later hielp ik mee met bloemenwijkjes. Naast de natuur vond ik sporten belangrijk en ook sparen zat er al vroeg in. Ik heb eens het eerste loonzakje van mijn oudere zus in de spaarpot gestopt. Zo eentje die je onmogelijk meer open kreeg. Mijn zus heeft het er nog over!

Die drie dingen uit mijn jeugd zijn tot op de dag van vandaag belangrijk voor me. Carola deelt de liefde voor de natuur, dus toen we gingen nadenken over onze nalatenschap, stond meteen vast dat we aan de natuur wilden nalaten. We hebben zelf geen kinderen, maar willen wel graag iets moois doorgeven aan álle kinderen van de wereld. Door te investeren in de natuur helpen we generaties na ons. Het idee dat we iets door kunnen geven, vonden we allebei een mooie gedachte.”

“Natuurlijk hebben we goed onderzoek gedaan naar het doel dat het beste bij ons past. Daar is Trees for All uitgekomen.”, zegt Johan. “We hebben de jaarcijfers bekeken en zijn zelfs op de koffie gegaan. Ook vinden we het belangrijk dat Trees for All een ANBI status heeft zodat er geen erfbelasting betaald hoeft te worden. Zo blijft er meer over om bomen te planten. En daarmee maak je écht het verschil.

Aan mensen die nog twijfelen over het opnemen van een goed doel wil ik zeggen ‘volg je hart’! Dat is wat ik als kind al deed en nu nog steeds. En waarom niet naast je eigen kinderen ook een stukje aan de natuur nalaten? Zo profiteren álle kinderen, want het gaat om hun toekomst.”

“Wij willen iets moois doorgeven aan álle kinderen op deze wereld.”

– Johan & Carola Schotanus
Het verhaal van nalaters Johan en Carola