Logo CBG Connect B.V.

Denk jij dat je het merkt als een hacker je systeem overneemt? Niet dus...

DDoS en ransomware-aanvallen zijn bijna dagelijks in de media, vaak in combinatie met grote banken of andere (overheids)instellingen. Maar de échte aanvallen zijn juist de aanvallen die niet of te laat worden opgemerkt en vervolgens tóch je gegevens stelen of beschadigen. Security is anno nu natuurlijk een ábsolute must, maar die bescherming moet zich dan als het even kan wél op de juiste aanvallen richten ...

Hacker = geruisloze inbreker

Je zou de vele dagelijkse aanvallen op systemen kunnen vergelijken met de enorme hoeveelheid pogingen tot inbraak die elke dag gedaan worden. Ultiem doel van de betrokken inbreker is natuurlijk om ongezien binnen en buiten te sluipen om er vervolgens met de buit vandoor te gaan. Dát is precies wat hackers ook willen: je systeem binnendringen en zonder dat ze opgemerkt worden je gegevens stelen. 'Nu wil het geval dat Cisco/Meraki, speciaal voor het mkb, een betaalbare én werkende oplossing op de markt heeft gebracht om gegevens beter te beschermen. Ik zal je niet vermoeien met alle technische details, maar wil wél aangeven dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de manier waarop men deze oplossing aanpakt', aldus Johan Schotanus, oprichter/eigenaar van CBG Connect.

Control centers wereldwijd

'Stel je immens grote control centers voor, verdeeld over verschillende continenten wereldwijd, met daarin 24/7 honderden professionals die dagelijks actief zijn om alle mogelijke aanvallen te herkennen,' aldus Johan. 'Deze enorme, zich continu aanpassende database wordt gebruikt om het mkb tegen hackers te beschermen. Met koppeling van de juiste firewall wordt bovendien ook nog eens inzichtelijk welke aanvallen er op een systeem zijn uitgevoerd en hoe ze zijn tegen gehouden', aldus Johan.

Inzicht én koffie

'Kijk, 100% veiligheid is een utopie anno 2018, maar ik durf te stellen dat je met deze oplossing een heel eind in de buurt komt. Ik nodig ondernemers die gewoon eens vrijblijvend willen sparren over de mate waarin hun ict veilig geregeld is, van harte uit om me te bellen. Al is het maar omdat we buitengewoon lekkere koffie schenken hier', lacht Johan.

Denk jij dat je het merkt als een hacker je systeem overneemt? Niet dus...