Logo CBG Connect B.V.

Vast of flexibel: wie is de winnaar?

Het Nieuwe Werken, dat allang niet echt nieuw meer is, lijkt de meest ultieme, geweldige uitvinding van de afgelopen tijd te zijn. En natuurlijk, flexibel werken is ook geweldig. Het levert immers efficiëntere, productievere en (misschien nog wel het belangrijkste) gelukkigere werknemers op. We juichen het van harte toe bij CBG Connect. Toch is het, voor het bewaken van een goede balans, belangrijk om genuanceerd te blijven kijken naar een goede mix tussen flexibele en vast werkplekken.

De aandachtspunten

Het is algemeen bekend dat de productiviteit van telewerkers hoger ligt dan bij mensen die structureel op kantoor zijn. Een fantastisch gegeven natuurlijk, zeker voor u als werkgever. Maar houd ook uw zorgplicht in de gaten en bescherm de collega’s die altijd doorwerken, juist omdat zakelijk en privé steeds meer door elkaar lopen in onze huidige maatschappij. Daarnaast is het heel belangrijk om intern, vanaf managementniveau de discussie op te starten rondom flexibel werken. Kijk met elkaar naar wat het oplevert voor zowel klanten en medewerkers, maar ook naar wat er geregeld moet worden. Vergeet hierbij vooral niet de ICT-omgeving. Houd de discussie positief en respecteer ieders mening. Er zijn altijd mensen die, vanuit verschillende overwegingen, niet thuis willen of kunnen werken. Dat kan te maken hebben met zowel de (on)mogelijkheid om thuis een rustige plek te vinden of met andere, persoonlijke overtuigingen.

Vaste werkplekken?

Accepteer dat er mensen zijn die baat hebben bij structuur: een vaste werkplek, waar ze op een vast tijdstip dezelfde collega’s ontmoeten. Ook dat is flexibel zijn, maar dan vanuit u als werkgever. En, dat is een feit, niet elk project is geschikt om thuis uit te voeren. Veel interactie met collega’s nodig? Dan liever op kantoor. Geconcentreerd een projectplanning uitwerken? Precies. Dat kan thuis. Wilt u dat we met u meedenken of een advies geven over de juiste mix van vaste en flexibele werkplekken binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Want er is geen winnaar. Wel de beste mix. En die is voor elk bedrijf én elk mens anders.

Vast of flexibel: wie is de winnaar?