Logo CBG Connect B.V.

Over schoenmakers en leesten

Ondernemersles één is dat het hebben van een duidelijke focus én het kiezen van een goede niche basisvoorwaarden zijn voor succes. Daar hoort ook bij dat alle activiteiten die niet bij uw core business horen beter uitbesteed kunnen worden, zodat u zich volledig op uw kernactiviteiten kunt richten. Want daar ben u uiteindelijk ondernemer voor geworden.

Schoenmaker blijf bij je leest

Gedreven ondernemers kijken altijd naar hun kosten. Dat is een goede eigenschap, maar tegelijkertijd ook een gevaarlijke, omdat te veel naar de kosten kijken niet altijd de juiste raadgever is. Natuurlijk, het onderhoud en de aanschaf van ICT kost geld. En dat is balen. Altijd. Toch is er een andere manier om naar deze investeringen te kijken. Want, wat levert het uw onderneming op? En vooral, wat kost het uw organisatie op andere gebieden als u niet investeert. Stilstand is achteruitgang, dat weten we allemaal.

Het gevolg van het gevolg van het….

Medewerkers die vanuit thuis kunnen werken. En daardoor minder op de weg zitten. Dus minder reiskosten vragen. En het wagenpark? Dat kan misschien ook teruggebracht worden als het gros van de medewerkers flexibel werkt. Daarnaast levert een investering in ICT, zoals bijvoorbeeld kiezen voor cloud hosting, medewerkers op die goed in hun vel zitten. Ze kunnen er per slot van rekening voor kiezen om te werken op die plek die ze het meeste energie geeft. En dat resulteert weer in een lager ziekteverzuim. Als u op die manier tegen een investering aankijkt, zijn er plots meerdere waardevolle facetten die uw bedrijf op andere vlakken een boost geven. Blijft u bij uw leest, dan blijven wij bij de onze. Samen maken we het beste paar schoenen dat u ooit gedragen heeft.

Over schoenmakers en leesten