Logo CBG Connect B.V.

Innovatie in online werkplekken: bouw uw succes verder uit

Eerder schreven we over de voordelen van een flexibele ICT-omgeving. Een omgeving met online ingerichte werkplekken waardoor medewerkers eenvoudig in staat gesteld worden om hun werk snel, efficiënt en op de meest effectieve manier uit te voeren. Software die perfect met elkaar integreert is hierin onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan Office 365 dat naast de bekende Word- Excel en Powerpoint ruimte biedt voor complete projectplanningen, analyseprogramma’s en virtuele meetings.

Virtuele victorie

Skype for business is zo’n voorbeeld van een programma dat optimaal faciliteert. Stelt u zich voor: u start een nieuw project. Het projectteam bestaat uit verschillende mensen, die zich door heel Nederland of misschien zelfs daarbuiten bevinden. Agenda’s zijn zonder uitzondering vol en het kost vaak veel tijd en energie om elkaar te treffen op een tijdstip dat iedereen past. Reistijden zijn immers vaak lang en niet altijd inpasbaar. Met Skype for Business werkt u eenvoudig met elkaar aan hetzelfde project. Allemaal vanaf een eigen locatie. Terwijl u elkaar virtueel via Skype ontmoet, en dus ook daadwerkelijk in de ogen kijkt, werkt u tegelijkertijd aan de documenten die eenvoudig realtime actualiseert. Samen.

Krimpend wagenpark

Een ander aspect dat we, met name bij de grotere bedrijven, voorbij zien komen is de inkrimping van het wagenpark. Wanneer er in toenemende mate virtueel overlegd wordt, zijn grote bolides die plots duizenden kilometers per jaar minder rijden, niet meer nodig. Tenminste, niet voor het vervoer. Kleinere auto’s leveren een enorme kostenbesparing op en u levert direct een bijdrage aan het milieu. En dat lijkt ons een betere manier van branding dan een overdadig wagenpark voor de deur. Natuurlijk. Het vraagt om wat lef. Gelukkig ontbreekt het daar de gemiddelde ondernemer niet aan.

Lang verhaal kort

Wat we eigenlijk maar willen zeggen: er zijn en komen steeds nieuwe mogelijkheden bij om op een innovatieve manier met elkaar samen te werken, onder meer door inzet van de juiste software. Zolang u maar kiest voor integratie, zodat de gekozen modules tot in de puntjes met elkaar samenwerken. Net als de betrokken medewerkers zelf die zich vaak verwonderen over het gemak waarmee ze hun projecten door gebruik van de nieuwe technische hulpmiddelen van de grond krijgen.

Innovatie in online werkplekken: bouw uw succes verder uit