Logo CBG Connect B.V.

Cloud of server: wat past bij u?

Het is een utopie om te stellen dat de server voor alles en iedereen de allerbeste oplossing is. Dat hangt immers af van wat u belangrijk vindt. En hoe open u bent voor innovatie. Welk gevoel geeft de cloud u bijvoorbeeld? Ongrijpbaar? Of juist kansrijk? De inrichting van een cloudoplossing heeft een belangrijk prijsvoordeel: u betaalt per maand een vast bedrag en heeft als gevolg daarvan niets te maken met een hoge eerste investering voor een nieuwe server. Een investering die direct na het betalen ervan begint met afschrijven. Ook dat zijn kosten. Wat daarnaast vaak vergeten wordt zijn de verborgen kosten die on premise met zich meebrengt: een server moet immers gekoeld worden. Vaak gebeurt dat middels een airco waarvan de kosten, zeker bij de grotere servers, aardig in de maandelijkse papieren kunnen lopen. En dan speelt er nog het aspect van dataveiligheid: als u kiest voor een oplossing in de cloud dan zijn uw gegevens niet vatbaar voor verlies. Bij een server zonder back-up ligt dat anders. Er zijn legio voorbeelden bekend van bedrijven die de back-ups niet consequent doorvoerden, waardoor na een hevige brand of waterschade alle bedrijfsdata verloren ging. En dat waren écht niet alleen de kleinere jongens.

Cloud is maatwerk

een virtuele werkplek is bijna een synoniem voor flexibileit en immer aanwezige kennis. Dat moeten we uitleggen. Werken via de cloud betekent altijd en overal bestanden beschikbaar hebben. Telefoon, tablet, laptop of desktop: dat is om het even. Flexibel dus. En wat te denken van flexwerkers die alleen voor bepaalde projecten worden ingezet? Of seizoenswerkers? Via een cloud zet u het gebruik voor een bepaalde groep personen gemakkelijk tijdelijk aan en uit. En met uit bedoelen we dat de kosten meteen wegvallen. Zie dat met een groot ingekochte server maar eens voor elkaar te krijgen. en met kennis bedoelen we het team dat continu als back-up funtioneert om eventuele problemen of vragen op te lossen. Een groot voordeel ten opzichte van het traditionele systeembeheer op een server, waar niet ononderbroken een goed opgeleide technische medewerker uw server in de gaten houdt.

Is de cloud heilig misschien?

Nee, natuurlijk niet. Al lijkt dat misschien wel zo na ons uitbundige verhaal. Het is ook een prachtig gegeven: altijd en overal kunnen werken tegen de laagst mogelijke kosten met een technische specialist in je binnenzak. En dat met minder downtime dan een gemiddelde server heeft. Noem het innovatie. Of vooruitgang zo u wilt. Wij worden er in elk geval ontzettend enthousiast van. Waarom? Omdat er zoveel meer kan dan voorheen. Wat dan in uw specifieke situatie? Neem contact met ons op! We delen onze enthousiasme graag met u.

Cloud of server: wat past bij u?