Logo CBG Connect B.V.

Cloud of on premise server: wat kiest u?

Het is een steeds terugkerend onderwerp. Kiezen we opnieuw voor aanschaf van een server, of gaan we toch over naar een cloudoplossing. En als we dan naar die cloud gaan, wat betekent dat dan voor ons als bedrijf? Bij sommigen bestaat een beeld dat overstappen naar een cloudoplossing ingewikkeld of duur is. Lees verder, want niets is minder waar.

Koppelingen en verborgen kosten

Bedrijven hebben veel belang bij goede koppelingen, bijvoorbeeld met Exact. Goede verbindingen kunnen nogal wat tijd, geld en energie opleveren binnen een organisatie. Maar wat is nu de juiste keuze als uw server aan vervanging toe is? De aanschaf van een server gaat gepaard met hoge kosten enerzijds, en vraagt om nogal wat specialistische kennis anderzijds. Wanneer u voor een gecertificeerde cloudoplossing kiest investeert u heel weinig en krijgt u er een team van specialisten bij. Daarnaast staan mensen vaak niet stil bij de verborgen kosten die een server met zich meebrengt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reserveren van herinvesteringen op de balans, maar ook de kosten van een airco die dag en nacht draait om de serverruimte op de juiste temperatuur te houden.

Veiligheid en dure overcapaciteit

Naast het werken vanaf elk apparaat, op elke plek, op elk moment is een groot voordeel van de cloud ook de mogelijkheid om eenvoudig te downsizen, bijvoorbeeld bij inkrimping van het personeelsbestand. Iets dat met een grote server nu eenmaal moeilijk gaat. Overcapaciteit is het gevolg. Dure overcapaciteit, dat ook nog… En wat te denken van veiligheid? De bedrijven die ten onrechte denken dat hun bedrijfsgegevens binnen de vier muren van hun kantoor veiliger zijn dan in een zwaar beveiligd datacentrum, zijn niet op één hand te tellen.

Virtuele vragen?

Natuurlijk lukt het niet om in één blog alle voor- en nadelen van de verschillende keuzes te benoemen. Neem daarom vooral contact met ons op als u nog vragen heeft. Wij helpen u graag verder. Want teveel betalen… dat heeft echt geen enkele zin.

On premise of server: wat kiest u?